AMP FOOTBALL BELGIUM

We zijn gestart met dit initiatief met een groep collega’s van een bedrijf dat prothesen levert in België.

We lieten ons inspireren door onze collega’s in Polen en Nederland die een dergelijk initiatief met succes van de grond kregen.

We gaan op zoek naar spelers, trainers, atleten, vrijwilligers…om samen een mooi verhaal te schrijven. Wij zorgen voor indooroefenterreinen, accommodatie, verzorging, materiaal, communicatie,… We hebben vooral een coördinerende en ondersteunende functie. We willen dit initiatief uitrollen op lokaal niveau maar ambiëren eveneens matchen op Europees en wereldniveau.

Om dit te promoten en te ontwikkelen zijn we op zoek naar steun van sponsors. We doen dit samen met de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Deze vertegenwoordigt alle voetbalclubs van België. De KBVB is opgericht in 1895 en telt tweeduizend voetbalclubs. De Bond organiseert per seizoen 300.000 voetbalwedstrijden. De Rode Duivels zijn onze ambassadeurs in het buitenland.

De Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV) is de Vlaamse vleugel van de KBVB. De VFV “ademt” voetbal. Voetbal is een laagdrempelige sport en dat willen we zo houden. Van klein tot groot, of je nu recreatief of competitief ingesteld bent: bij ons ben je welkom. We streven naar voetbal op ieders maat!

To Walk Again wil de povere bewegingsgraad van mensen met een fysieke beperking opkrikken. Voor de organisatie van een veelzijdig, laagdrempelig aanbod van specifieke sportinitiaties en gerichte vormingssessies krijgt de vzw van 2011 tot en met 2015 de financiële steun van de Vlaamse overheid.