AMP FOOTBALL BELGIUM

Zaterdag 7/10/2017

Matchday: Georgië - België

Ze beweren dat de moeilijkste match altijd diegene is na een rustdag. Gisterenavond hadden we nog een korte meeting om onze spelers omdat we er van overtuigd zijn dat nu ons tornooi begint. Nu krijgen we stuk voor stuk tegenstanders waar we ook meer aanvallend kunnen gaan spelen en we kansen gaan creëren. We gaan proberen iets hoger te spelen maar behouden de ruimte tussen de linies beperkt. 7u ontbijt iedereen stipt op tijd maar de ontbijtzaal waart nog in het donker, om 6u door hun parlofoon staan roepen op de gebedstoren is blijkbaar geen probleem maar tegen 7u de hotel crew klaar krijgen om et ontbijt te voorzien is iets anders ?.
Na het ontbijt zonderen we ons nog even af op de kamer en tegen 8u30 Turkse tijd zakken we af naar de kleedkamer. Hier start onze match, coach zet nog eens de puntjes op de ï en daarna bewegen we ons (te voet) naar het terrein. Onze taxi is blijkbaar ook nog nie wakker. De ceremonie begint een beetje afgezaagd te geraken, t'is om diarree van te krijgen, maar ik moet eerlijk zeggen tegen maandag onze laatste match zingen we ons volkslied volledig mee en zullen we de gezangen van de gebedstoren doen vervagen. Zo vroeg op de morgen spelen heeft wel iets, het veld ligt er wel gevaarlijk glad bij omdat het gras nat is, maar na deze vroege match kunnen we hopelijk genieten van een rustige dag. Georgië trapt de match op gang en ge merkt al duidelijk dat het er iets rustiger aan toe gaat. Tegen deze teams spelen is plezant omdat we bij dergelijke wedstrijden ook aan voetballen toekomen en het spel iets meer op en af zal gaan. Na +/- 13 min komen de Georgiers op 1-0 maar onze ploeg blijft ervoor gaan. En na 20min en 20sec is het dan zover onze Miche maakt het eerste doelpunt voor België met een mooi afstandschot.  

Ruststand 1-1
Arne neemt plaats in het doel in de 2de helft maar door een blessure moet hij na 5 minuten terug vervangen worden en is zijn EK waarschijnlijk voorbij. Na 7min in de 2de helft kunnen we op voorsprong klimmen en dat is zeker niet onverdiend. We blijven misschien een beetje te aanvallend spelen en denken iets te weinig aan onze organisatie. Bij vrije trap van Georgië wordt de bal door de benen van onze muur getrapt en staat de 2-2 op het scorebord. En voor de rest laat ik de uitslag spreken, we krijgen nog een paar goeie kansen maar het zijn de georgiers die de scoren vergroten. 

Einstand: 5 - 2 http://tbesf.org.tr/video/gurcistan-5-2-belcika/?id=400 

En ja na een rustdag is de 1ste match niet de makkelijkste maar we hebben 2 keer kunnen scoren en dat is al een prestatie op zich. Morgen Duitsland we zullen zien .... Ga nu afsluiten en naar de meest beladen wedstrijd van de dag zien Turkije - Rusland ik hoop dat deze wedstrijd een happy end krijgt voor de Turken.