AMP FOOTBALL BELGIUM

Donderdag 5/10/2017

Matchday: Frankrijk - Belgie
Ik kon niet wachten tot vanavond mijn 5 vingers jeukten te hard.
Om 8u waren onze red flamingos alweer stipt op tijd voor het ontbijt. Wij spelen vandaag als eerste om 10u30 en waarschijnlijk ook onze zwaarste wedstrijd. Want Frankrijk moet minstens met 5 doelpunten verschil van ons winnen om nog kans te maken op de 2de plaats. Dus met andere woorden, onze jongens gaan voor een derde keer op rij zich 200% moeten geven.
Bij de openingsceremonie is al duidelijk te horen dat ze gemotiveerd zijn onze jongens de 7 laatste woorden van ons volkslied worden uit volle borst meegebruld: voor vorst, voor vrijheid en voor recht. 
De eerste 10 minuten van de wedstrijd is de goeie organisatie van gisteren wat zoek en via een penalty kunnen de fransen 1 - 0 scoren. Na de time-out verloopt het beter maar het is duidelijk te zien aan onze jongens dat de vermoeidheid in de benen zit maar ze zijn stuk voor stuk vechters en geven nooit op "No sweat, no glory" is hier wel van toepassing. Arne keept een sterke partij en onze verdediging staat er weer. Op het middenveld is het pompen of verzuipen maar met 2 vechters Kevin en Michel worden er vele gaatjes toegelopen. En met Stephane is de spits houden we de franse verdediging ook bezig. En onze wissels Steven en Ivan doen ook niet onder.
Ruststand 1 - 0.
De 2de helft verloopt zoals de 1ste druk van de fransen maar een vechtende belgische ploeg tot het laatste fluitsignaal klinkt.
Eindstand 3 - 0. http://tbesf.org.tr/video/fransa-3-0-belcika/?id=391
Het mooiste gebaar komt van onze tegenstander Equipe Française de Football pour Amputés die voor ons een erehaag vormt en ons onder luid applaus van het veld begeleidt. Un grand merci l'équipe de France pour ce geste impressionnant.
En als beloning krijgen we van de organisatie een half uurtje langer zwembad plezier onze dag kan niet meer stuk.
Ook vandaag zijn ze terug diep geweest onze jongens en komt deze vroege match op de dag bijzonder goed uit. Zo krijgen we toch een half dagje meer rust dan de meeste ploegen en we hebben hem dubbel en dik verdient.
Deze middag worden er nog een paar matchen meegepikt en kan iedereen gaan en staan waar hij wil. Vanavond is het om 21u loting voor de volgende ronde in het tornooi. De 4 minst goeie landen Belgie, Duistland, Georgie en Griekenland zullen dan via een groepsfase spelen voor de plaatsen 9 tot en met 12. 
Morgen rustdag en op excursie, veel verslag moet je niet verwachten of het zou moeten zijn dat we spectaculaire dingen meemaken op deze trip. En als we kunnen zullen wij morgen ons 1ste en 2de pintje meepikken want uw lippen zo eens in een goeie schuimkraag kunnen zetten ... zou wel eens een culinair or..... kunnen teweegbrengen bij velen onder ons