AMP FOOTBALL BELGIUM

Woensdag 4/10/2017

Matchday 2: Polen - België 4 - 0 had ik vooraf willen voor tekenen. Wat een dag? Wat een inzet? Wat een prestatie van onze jongens Stijn Chaves DaguilarJeroen GantoisDavy AertsTeofil MurariuKevin VonckxMichel WelvaertSteven VancoppenolleArne DepreeStephane MarcazzaniMichael Moucheron CpanowaGeert DepreeYves Guillemyn and Gustaaf Horemans.
En alles begint bij het begin, we hadden de jongens 1 uurtje slaap meer gegeven en pas om 9u afgesproken voor het ontbijt.
Na het ontbijt hadden we een foto sessie ingepland, ja we worden professioneler maar dan met een hoekje af.
Hopelijk zijn de fotos deze keer wel gelukt. 
Na de foto sessie gaan de jongens de wedstrijd Spanje - Duitsland bekijken. Geen training vandaag gewoon rustig relax toeleven naar de wedstrijd tegen Polen. Daarna korte meeting en bespreking hoe we het gaan aanpakken en dat onze aanpak gewerkt heeft is 3u later gebleken.
Na de meeting volgt een lichte lunch en daarna hebben de jongens nog +/- 1u om zich relaxed op de kamer terug te trekken. Geen hectische toestanden zoals gisteren voor de match iedereen heeft flink opgelet in de meeting en iedereen is stipt op tijd in de kleedkamer en heeft alles bij wat hij bij moet hebben. De jongens worden naar het terrein gebracht met het golfkarretje die de organisatie ter beschikking stelt kwestie van de inspanning voor de match zoveel mogelijk te beperken.
Het fluitsignaal klinkt en we mogen de match op gang trappen en dan volgen 50 minuten totale overgave, als het spreekwoord vechten als leeuwen niet had bestaan, hadden ze het voor ons moeten uitvinden (en dat op wereld dierendag). We stonden er als een blok en de Polen begonnen stilaan zenuwachtig te worden want de bal wou er niet in. En toen dit wel lukte sprongen ze niet 1 gat maar sprongen ze 6 gaten in de lucht. Ruststand 2 - 0 niet slecht voor onze (fitte) kern van 8 en met de morele en mentale steun van onze 3 geblesseerden en onze 3 stafleden. Ook zij deden het schitterend aan de zijlijn.
2de helft had ik gevreesd dat we zouden verzuipen maar we hielden goed stand. De enige red flamingo die bijna was verzopen was Stephane Marcazzani achter de match in het zwembad ?. De jongens blijven hun taak met het mes tussen de tanden verdedigen, tot grote frustratie bij de Polen.
Eindstand 4 - 0 hopelijk krijgen we de beelden te pakken van onze heroische strijd .... wordt vervolgd
En ik ben er zeker van dat ze goed zullen slapen onze jongens
Tot morgen laatste match in groepfase tegen Frankrijk om 10u30 Tukse tijd.
Met dank aan JeZus et mes excuses du rapport néerlandais à nos 2 joueurs francophones.