AMP FOOTBALL BELGIUM

Dinsdag 3/10/2017

Matchday: Italië - België 1 - 3 daar had ik van gedroomd. 
Om 8u was iedereen alweer present voor het ontbijt. Ik krijg hier den indruk dat we een pak meer eten dan echt aan spelen toekomen. Na het ontbijt maken we ons klaar voor een lichte training. Stéphane die lichtjes geblesseerd is en Michaël die zich niet 100% in zijn vel voelt krijgen rust. 
Na het uurtje trainen trekken we ons nog even terug op de kamers om ons voor te bereiden op de 1ste match om 14u tegen Italië. Om 12u volgt een licht lunch en na de lunch houden we een korte technische bespreking. De stress is duidelijk aanwezig het wordt een hectisch laatste uurtje voor de match. De een vindt zijn tornooi batch niet meer, de ander vergeet zijn scheenbeschermer. En Yves maar op en aflopen van hotel naar terrein en terug.
En dan het officiële gedeelte: iedereen die uit volle borst het nationale volkslied meezingt ?. En dan zijn we eraan begonnen onze 1ste aftrap op het eerste EK voor geamputeerde ploegen. Al snel krijgen we een lucky goal tegen via een bal die afwijkt op een verdediger. De rest van de 1ste helft kunnen we via een goede organisatie de Italianen het scoren beletten en is de ruststand 1 - 0 voor Italië.
De 2de helft houden we lang stand maar de vermoeidheid bij onze spelers begint door te wegen. Ook de Italianen voelen dit en trappen nog eens op het gaspedaal.
Eindstand 4 - 0. Wedstrijd verslag http://tbesf.org.tr/video/italya-4-0-belcika/?id=382
We hebben hard gevochten op het veld en voor elkaar gevochten en daar kunnen fier op zijn.
Na de match mogen we een uurtje genieten van de swimming pool en de sauna en dat doen we dan ook ten volle.
Het welverdiende pintje achter de match hebben we helaas teruggebracht naar de winkel omdat het tegen de wet is dat we alcohol drinken binnen een Turks sportcomplex maar dat zal de pret niet bederven die Turkse thee gaat er ook nog altijd in en vlot uit. Na het diner nog even ontspannen in de speelruimte en wonder boven wonder zijn alle spelers voor 21u Turkse tijd reeds gaan slapen. Ze zijn diep geweest vandaag en dat heeft zo zijn gevolgen. Op naar morgen voor matchday 2 tegen Polen. 
Slaapwel